La ce ne uitam cand ploua afara?

Ca tot a plouat in weekendul asta am zis sa imi dau parerea despre serialele la care ar trebui sa va uitati atunci cand nu aveti de iesit afara.

  1. M.A.S.H.

De departe unul din cele mai interesante seriale din istoria sitcomurilor, avand in vedere ca este vorba despre aventurile unor medici dintr-un spital militar in timpul razboiului din Coreea – de unde si denumirea serialului (M.A.S.H. inseamna Mobile Army Surgical Hospital).

Un Alan Alda care joaca un rol de zile mari sustinut de o groaza de actori faini de-alungul celor 11 sezoane. Daca nu ma insel ultimul episod ramane in continuare cel mai vizionat episod din istoria televiziunii. Cu toate ca ultimele sezoane tind sa aiba un numar mai mare de episoade care sunt mai degraba tragice, recomand acest serial catre toata lumea care este interesata sa vada un sitcom de calitate.

Sex happens to be one of the most important things in life in as much as each one of us is one or the other gender of it once we’re born, which is the direct result of the act of it.

  • Familia Bundy

Un clasic al sitcomurilor, pe alocuri extrem de misogin si insultator pentru persoanele supraponderale. Insa de fiecare cand revad seria rad cu lacrimi chiar daca glumele nu sunt toate politcally correct. Chiar daca a jucat cu succes si in alte productii, Ed O’Neill ramane in continuare cunoscut pentru personajul lui Al Bundy.

Pentru mine Familia Bundy sau Married with Children va ramane un clasic al comediilor.

Peg, if you want this house to look better, dust. If you want it to smell better, cook. If you want it to be happy, leave.

  • West Wing

Din cunostintele mele West Wing nu este atat de cunoscut in Romania pe cat cred ca ar trebui sa fie. Pe scurt este vorba despre un sitcom politic. Multi comentatori si critici sustin ca este o drama insa din punctul meu de vedere e mai degraba un fel de “reality show” condimentat cu niste momente de comedie care te ajuta sa intelegi cam cum functioneaza lucrurile la Casa Alba (mai degraba din punct de vedere al organizarii si oamenilor care se afla in spatele presedintelui).

Si distributia este una de zile mari incepand cu Martin Sheen care joaca foarte bine rolul de presedinte al Statelor Unite. Fiecare episod dureaza cam 40 de minute si este potrivit pentru o vizionare inainte de culcare.

Nature, like a woman, will seduce you with its sights and its scents and its touch. And then it breaks your ankle, also like a woman.

  • Newsroom

Newsroom, alaturi de West Wing si Studio 60 au fost dezvoltate de Aaron Sorkin – daca nu este un nume care vi se pare cunoscut el este cel care a scris scenariul pentru The Social Network si filmul despre Steve Jobs.

In The Newsroom este vorba despre echipa din spatele unui jurnal de stiri al unui post TV fictiv si provocarile pe care acestia le intampina incercat sa informeze corect publicul in fata presiunii comerciale si a ratingului. Dialogurile intre personaje sunt foarte faine si umorul este fin, genul ala de glume intelectuale pe care eu le apreciez. Exact ca in West Wing distributia este perfect aleasa iar Jeff Daniels are un rol de zile mari.

I’m a registered Republican, I only seem liberal because I believe that hurricanes are caused by high barometric pressure and not gay marriage.

  • Studio 60

Un sitcom mai putin cunoscut in Romania. Mai putin cunoscut si ca West Wing dar care este o gura de aer proaspat in ceea ce priveste serialele care au aparut la televizor. Il recomand in special fanilor FRIENDS deoarece unul din actorii principali este Matthew Perry dar si celor care sunt fani Aaron Sorkin si au vazut deja Newsroom si West Wing.

Chiar daca are doar un sezon, sunt 22 de episoade care mai mult ca sigur ca va vor face sa radeti in timp ce urmariti aventurile unei echipe care produce un show de comedie de tipul Saturday Night Live.

The woman I broke up with is a cast member and it would be awkward if I went to the party and… killed her in front of all those people.

Leave a comment